Μια παρουσίαση του ArtLocus

Την Παρασκευή 6/11, η καλλιτεχνική διευθύντρια του ArtLocus Έλενα Βόγλη είναι προσκεκλημένη της ομάδας «Όχι παίζουμε» του Γιώργου Σαχίνη, στα πλαίσια του UrbanDig Project.

Αλλά ας αφήσουμε τους ίδιους να μιλήσουν γι’ αυτό:

UrbanDig Project: «Ανασκαφή φαντασμάτων πολιτισμού στη σύγχρονη πόλη»

«UrbanDig 4: Βιζυηνός [Μοσκώβ Σελήμ]»

Η ομάδα «όχι παίζουμε» και ο Γεώργιος Βιζυηνός συναντούν τον τελευταίο τους ήρωα. Σε μια εγκαταλειμμένη αίθουσα ορχήστρας, στήνεται για 2η χρονιά ένα ρινγκ αναμέτρησης του εμμονικά ρομαντικού «Μοσκώβ-Σελήμ» με την πραγματικότητα. Αντίπαλος του «Μοσκώβ-Σελήμ», ο αμείλικτος τζόκερ του τσίρκου της ζωής μας. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, με τα ίδια εκρηκτικά τεχνάσματα, ζητά να δαμάσει τον «…αγαθό, παράδοξο…» ήρωα του Βιζυηνού. Η συνέχεια της ιστορίας, είναι πάντα η επανάληψή της;

23 Οκτωβρίου – 28 Δεκεμβρίου, Παρασκευή έως Δευτέρα στις 21:00, Ωδείο Αθηνών: Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β’ 17-19 (ισόγειο)

Η ομάδα «όχι παίζουμε», στο πλαίσιο του «UrbanDig 4», προσκαλεί δημιουργούς, φορείς και ομάδες κοινών εμπνεύσεων και αναζητήσεων, για να συζητήσουν με τους θεατές είτε με αφορμή τον Βιζυηνό, είτε με όχημα την ανασκαφή φαντασμάτων πολιτισμού στη σύγχρονη πόλη. Στις 22:30, λίγο μετά το τέλος της παράστασης, στον ίδιο χώρο του Ωδείου Αθηνών με ελεύθερη είσοδο.

6/11:  Έλενα Βόγλη – Θεατρολόγος & εκπρόσωπος Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ. του Υπουργείου Πολιτισμού

«Πρόγραμμα ArtLocus:  Όλος ο τόπος μια σκηνή»